Trouwen in de Filipijnen is dom

Is trouwen in de Filipijnen een goed idee?

Naar mijn mening niet, en hier heb ik tal van redenen voor.

In dit artikel ga ik je uitleggen waarom trouwen met een Filipijnse een slecht idee is, en waarom je dit best kan vermijden.

De voordelen van trouwen met een Filipijnse

Laten we beginnen met de voordelen van trouwen met een Filipijnse.

Zoals ik reeds heb uitgelegd in Waarom je een Filipijnse vriendin wil, zijn Filipina’s echt fantastische vrouwen om in je leven te hebben.

Dus een Filipijnse vriendin hebben, of seks hebben met meerdere Filipina’s kan ik 100% aanraden … dus je zou denken dat ermee trouwen nog een tikkeletje beter is … maar neen.

Het grootste en voor mij enige voordeel is dat je dankzij je huwelijk een Permanent Residence Visa kan aanvragen en dat je dus je Tourist visa niet moet hernieuwen om de zoveel maanden.

Dat is zonder twijfel een voordeel, het geeft je ook wat meer stabiliteit.

Maar … als je huwelijk strandt, kan je dit “Permanent” Residence Visa ook niet meer venieuwen, dus zo stabiel is dat nu ook niet.

En er zijn andere manieren om een visum van langere termijn te krijgen, zoals via investeren.

Naast dit objectieve en feitelijke voordeel kan je ook nog een punt maken dat het “keurig” is om te trouwen, uit religieuze redenen of wat dan ook.

Persoonlijk kan dat me enorm gestolen worden, maar voor jou kan dat een factor zijn.

De nadelen van trouwen in de Filipijnen

Okay, als we de nadelen van trouwen in de Filipijnen overlopen kunnen we in feite twee grote categorieën zien: waarom trouwen in het algemeen dom is, en waarom trouwen in de Filipijnen specifiek dom is.

Laten we beginnen met trouwen in het algemeen.

Door te trouwen ben je gebonden aan één persoon, zowel financieel, seksueel, op logistiek vlak, emotioneel, en die persoon heeft heel veel invloed op alle aspecten van je leven.

Ik vind dat vreselijk, want ik hou van mijn vrijheid.

Trouwen is ook een heel gedoe, met allerlei papieren die je moet invullen en dergelijk.

Ik vind niet dat de overheid, of nog erger een religie, zaken heeft met mijn liefdesleven.

Hen om toestemming vragen (en ze ervoor betalen!) om een levenspartner aan te nemen is dan ook absurd.

Als je dan officieel gebonden bent aan je partner, zal je de overheid ook nog eens om toestemming moeten vragen als jij of je partner het huwelijk wil stopzetten – algemeen bekend als een scheiding.

Ik walg van het concept dat de overheid kan beslissen om mijn hypothetisch huwelijk niet te ontbinden voor wat voor reden dan ook.

Hier komt ook nog bij dat scheiden in de Filipijnen officieel niet bestaat, want dat is tegen de wil van een god – of een andere debiele reden.

Ze noemen het “Annulment” en komt min of meer op hetzelfde neer, maar gewoon heel wat meer papierwerk.  

En als je dan eindelijk gescheiden bent, of “annuled”, zal jij als man in bijna alle gevallen je ex-partner voor een hele lange periode (als niet de rest van jouw of haar leven) geld moeten betalen … voor één of andere reden.

Het is niet ongehoord dat een man 50 tot 60% van zijn zuurverdiende centen zal mogen ophoesten en aan een vrouw geven waar hij geen seks meer mee heeft.

Waanzin, toch?

En als je dat niet doet, dan gaat de overheid jou achterna en zal je dwingen om dit te doen.

Een vrouw kan ook met jou trouwen met als doel om later van jou te scheiden en je geld te krijgen – het is al vaak gebeurd, en jij bent hier niet immuun voor, ongeacht hoe “lief” jouw partner is.

Okay, en dan tot slot het laatste argument.

Als je trouwt, of het nu is met een Filipijnse of met een andere vrouw, dan is seksuele monogamie een deel van het pakketje – in de meeste gevallen.

Dat betekent dat je geen seks meer mag hebben met iemand anders, en dat jouw hele seksleven in de handen ligt van je vrouw.

Wil die vrouw je niet meer pijpen, dan ga jij je hele getrouwde leven niet meer gepijpt worden, en niets dat je eraan kan doen.

Wil die vrouw slechts seks om de 3 maanden, dan heb jij slechts seks om de 3 maanden.

Je kan scheiden en ze de helft van je inkomen geven, uiteraard.

Of je kan vreemdgaan, en met alle ongein die daarbij komt kijken te maken krijgen.

En … ontrouw is letterlijk illegaal in de Filipijnen, en als je partner bewijs van jouw ontrouw aanbrengt, kan je boetes krijgen, het worden uitgegooid, of misschien zelfs een gevangenisstraf tot 6 jaar.

Trouw je, dan mag je geen seks meer hebben met de vele jonge Filipijnse vrouwen die interesse in jou hebben.

Als je erg verliefd bent op je jonge vrouw en ze zeer aantrekkelijk vindt kan dit geen probleem lijken, maar mensen veranderen.

10 jaar later zal je haar wellicht heel wat minder aantrekkelijk vinden, en zal de frequentie en kwaliteit van de seks gegarandeerd ook naar beneden gaan.

Kortom, trouwen in de Filipijnen is gewoon niet meer nodig, behalve voor bijvoorbeeld het bovenvermelde Permanent Residence Visa te halen.

Het is gewoon een irrationele beslissing die geen rekening houdt met de vele nadelen en gevaren die erbij komen kijken.

Heb relaties in de Filipijnen, geen probleem.

Zelf ben ik al een groot deel van een decennium samen met een vrouw die ik zeer graag zie, maar we hebben wel een open relatie dus we mogen beide seks hebben met anderen.

En … we zijn niet getrouwd, dus als we op een gegeven moment uiteen gaan, krijgt ze geen cent, en de overheid heeft nul impact op mijn relaties.

Heb je hulp nodig bij het daten van Filipina’s, bekijk dan zeker eens mijn Serenity Dating aanbod!